DİATOMLU TOPRAK BAHÇEDE NASIL KULLANILIR
Diatomlu toprak, pire, hamamböceği, karınca ve toz akarlarından kurtulmanıza yardımcı olabilecek mineral bir tozdur. Islak veya kuru formda uygulayabilirsiniz – ıslak formda uygulamak, özellikle rüzgarda bir yüzeye daha kolay yapışmasını sağlar. İster kuru bir toz olarak uygulayın, isterse bahçenize püskürtmek için suyla karıştırın, solumaktan kaçının ve sadece korunması gereken noktalara uygulayın.
YÖNTEM 1
Diatomlu Toprağı Güvenle Kullanma
- Yüz maskeniz yoksa, tozu uzak tutmak için ağzınıza bir bandana veya havlu da giyebilirsiniz.
- Toprağa yakın bir yere uygulayın ve arıları zedelememeniz için çiçek açan çiçeklerin üzerine yaymayın.
- Hafif rüzgarda yaymanız gerekiyorsa, diyatomlu toprağı yerinde tutmak için ıslak bir uygulama kullanmayı tercih edin.
- Yağmurlu bir havadan sonra zemin ıslakken diatomlu toprağı uygulamak sorun olamyacaktır, ancak daha sonra şiddetli yağmur yağmayacağından emin olun.
YÖNTEM 2
Diatomlu Toprağın Islatarak Yayılması
- Örneğin, tüm çiminizde diatomlu toprak kullanmanız gerekirse, büyük bir sprey şişesi kullanmak onu kolayca yaymanızı sağlayacaktır.
4 Lt. su ile 4 yemek kaşığı (60 ml) diatomlu toprağı karıştırın. Su kabı, kova veya benzeri bir kap kullanın. 4 Lt. su için 4 yemek kaşığı (60 ml) diatomlu toprak dökün. Toz eriyene kadar iyice karıştırın.
- 4 yemek kaşığı (60 ml) diatomlu toprağın, bir sürahi su içine dökülmesi, kapağın sıkıca kapatılması ve ardından tozun çözünmesi için kabın sallanması en kolayıdır.
Bir sprey şişesini veya bahçe pompası püskürtücüsünü karışımla doldurun. Sadece belirli bir noktaya diatomlu toprak uygulamanız gerekiyorsa, küçük bir sprey şişesi mükemmel uygulama seçeneğidir. Daha büyük alanlara püskürtmek için, karışımla doldurulmuş bir bahçe pompası püskürtücü kullanmayı deneyin.
- 1 veya 2 bitkiyi tedavi ediyorsanız, küçük bir sprey şişesi kullanabilirsiniz.
- Tüm çiçek tarlanız veya bahçeniz gibi daha geniş bir bölgeyi tedavi ediyorsanız, bir bahçe pompası püskürtücü kullanmak daha iyi olacaktır.
Bitkilere veya çim kısmına ince bir diatomlu toprak tabakası püskürtün. Bitkilerin her tarafına ince bir diatomlu toprak tabakası uygulamak için sprey şişenizi veya pompanızı kullanın. Bitkiler ve diğer alanlar ıslak olmalı, ancak damlamamalıdır.
- Yapraklara uyguluyorsanız, yaprakların altına da püskürtmeyi unutmayın.
Diatomlu Toprağın etki etmeye başlamadan önce tamamen kurumasını bekleyin. Diatomlu toprak ıslak iken etki etmez – önce tamamen kuruması gerekir. Su buharlaştıktan sonra, toz bitkilerin etrafını saracak ve zararlılara karşı koruyucu bir barikat sağlayacaktır.
YÖNTEM 3
Kuru Diatomlu Toprak Kullanımı
Küçük alanlar için hızlı bir şekilde kuru diatomlu toprak uygulayın. Tozun kuru halde yayılması, daha küçük alanlar için daha hızlıdır, çünkü suyla karıştırmanız gerekmez. Bitkilerin güneş ışığı alabilmesi ve düzgün bir şekilde yetişebilmesi için çok kalın bir tabakaya atmamaya dikkat ederek gerekli noktalara ince bir toz tabakası uygulayın.
Kuru tozu uygulamak için bir çalkalayıcı kullanın. Özel olarak bu amaç için bir tane satın alabilir veya eski bir baharat serpme veya plastik kahve kabı kullanarak kendiniz bir tane yaratabilirsiniz. Tozun düşmesini sağlamak için bir çivi kullanarak kabın içine 5-10 delik açın. Serpme aracını çok yakında sitemizden temin edebilirsiniz…
- Ayrıca bir bahçe eleği veya un eleği kullanabilirsiniz.
- Yerel bahçe mağazalarında bulabilirsiniz.
Serpiciyi diatomlu toprak ile doldurun. Tozu, doğrudan torbasından kabın içine dökmek yerine, serpme aracına taşımak için küçük bir kepçe kullanın; bu, tozun uçmasını önler. Çalkalayıcıyı, istenen alanı örtmeniz gerekebileceğini düşündüğünüz kadar toz ile doldurun.
Serpici kullanarak bitkilerin üzerine tozu serpin. Diyatomlu toprağı bitkilerin ve çimlerinizin gerçekten ihtiyaç duyan diğer alanlarının üzerine dağıtın – her yere fazlaca ve gelişigüzel şekilde yaymaktan kaçınmayı unutmayın. Yapraklar zarar görmüşse, ince bir tabaka bırakarak, yaprakların her iki tarafına serpin.
- Tozu bahçenizin tabanının etrafına veya toprak seviyesine doğru uygulamak, sürünen böceklerin bitkilerde yemesini önlemeye yardımcı olacaktır.